Data Engineer

Onze Data Engineers zijn experts op het technische vlak van Data Science. Ze hebben uitgebreide ervaring in het definiëren van requirements voor een Data Science-omgeving, het ontwikkelen van data pipelines, het analyseren en optimaliseren van code en het naar productie brengen van modellen. Ze fungeren als linking pins tussen de Data Scientist en de IT-afdeling. Het naar productie brengen omvat ook monitoring van gepubliceerde modellen, advies geven over een update strategie en ondersteuning van de IT-afdeling bij probleemoplossing.

Achtergrond

Onze Data Engineers hebben een opleiding in artificial intelligence, operations research, computer science of iets gelijkwaardigs. Met deze achtergronden zijn ze experts in het naar productie brengen van data science. Vanuit hun opleiding hebben ze veel kennis van software engineering, databases, parallel computing en performance optimalisatie.

Modellen bouwen om inzichten te verkrijgen

Inzichten zijn één ding, maar Data Science wordt echt interessant wanneer het ook tot inferentiële of zelfs voorspellende modellen leidt. Deze modellen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om klantgedrag beter te begrijpen en te voorspellen. Onze Data Scientists hebben een goed begrip van het bedrijfsproces en weten welke soorten modellen kunnen worden gebruikt voor verschillende use cases. Ze kunnen de verschillende modellen bouwen en testen door het beste model te kiezen dat geschikt is voor het doel. Het ultieme doel is altijd om het beste model te bouwen, waarbij onze Data Engineers er altijd voor zorgen dat het model in een productieomgeving kan worden gebruikt. Echte waarde wordt alleen toegevoegd wanneer de gebouwde modellen worden gebruikt met echte data.