Indatables op de ODSC Europe 2019

Het Indatables team bezocht de ODSC Europe 2019 conferentie in Londen op 21 en 22 november. Het was een zeer interessante bijeenkomst van Data Scientists uit heel Europa.

Donderdag begon de dag met professor Michael Wooldridge die ons overtuigde van het feit dat de toekomst Multiagent is! Hij had een zeer inspirerend gesprek over AI, dat al meer dan 30 jaar zijn vakgebied is. Agents die met andere agents praten, met elkaar kunnen discussiëren en met elkaar kunnen onderhandelen, zijn een noodzakelijke stap voorwaarts in AI. Zijn heilige graal is Siri die met Alexa praat om een ​​bijeenkomst voor hun eigenaars te plannen zonder menselijke interactie. Hij kan niet wachten tot dat dit werkelijkheid wordt.

Een van de actuele onderwerpen van deze conferentie was BERT, de nieuwste update van Google over hun algoritme voor deep learning voor natuurlijke taalverwerking (NLP). Volgens Google is dit de belangrijkste update van hun zoekalgoritme in jaren. Het heeft meestal te maken met meer conversatie vragen. Het algoritme is zich meer bewust van de context, waardoor het de betekenis van een tekst beter begrijpt. Bij Indatables zijn we hier al naar gaan kijken, omdat NLP een gebied is waarin onze collega Riccardo erg geïnteresseerd is.

Verder waren we verheugd om te zien dat onze interesse in het onderwerp Federated Learning ook iets is dat ook voor anderen interessant is. We hebben geleerd dat het niet alleen een gastvrije oplossing is voor de steeds toenemende twijfels over gegevensbeveiliging en privacy, maar ook kan helpen wanneer het niet mogelijk is om gegevens op één plaats te verzamelen vanwege het volume of de hoge snelheid. In veel gevallen is het nuttig om het model naar de gegevens te brengen in plaats van andersom. We zullen hiervoor blijven werken aan onze oplossing.

Afgezien van de bovengenoemde onderwerpen was er nog veel meer te leren. Gesprekken variërend van zeer specifieke Python-pakketten voor bijvoorbeeld hoge prestaties of parametisering tot bredere gesprekken over het belang van verantwoorde AI of hoe gegevens bruikbaar kunnen worden gemaakt. Het was zeker de moeite waard om deze ODSC-conferentie te bezoeken.