Meisjes team

Jongens team

Indatables shirtsponsor van het eerste Nederlandse jeugdteam op het Junior WK Padel

Van 14 tot 19 oktober organiseert de International Padel Federation (IPF) het 12e Junior Padel World Championship. Het kampioenschap bestaat uit twee parallelle competities. Het World National Teams Championship en het World Open Championship. 2000 kinderen uit 16 landen nemen deel aan het evenement.

Nederland neemt dit jaar voor het eerst deel aan dit wereldkampioenschap. Maar liefst 24 Nederlandse jeugdspelers hebben de primeur, zij zijn het eerste Nederlandse jeugdteam en daarmee schrijft de Nederlandse Padel Bond (NPB) geschiedenis. De activiteiten van de NPB zijn non-profit en worden gefinancierd door ledenbijdragen, sponsoring en donaties. Dankzij het IPF-lidmaatschap worden het verblijf en de voordelen tijdens het toernooi vergoed. Echter worden de nacht voor het toernooi, de vlucht, reisverzekering, kleding en dergelijke in rekening gebracht aan de spelers.

Indatables is de shirtsponsor geworden van het eerste Nederlandse jeugdteam om te helpen de droom van deze jeugdspelers waar te maken, want zij zijn de toekomst van Padel.

Over Padel

Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Je speelt padel op een padelbaan van 10 × 20 meter, omringd door glazen wanden en schermen. Je speelt padel als een dubbel, 2 tegen 2. In het midden is er een net en de score komt overeen met die van tennis. De Nederlandse Padel Bond is de vertegenwoordiger van Padel in Nederland en lid van de IPF. De sport ademt de Spaanse oorsprong en temperament en padel spelers zijn vriendelijk, sociaal, vol passie en trots op padel.

Handige links

Nederlandse Padel Bond (NPB) – Dutch
Selectie Nederlands Jeugdteam bekend – Dutch