Geweldige resultaten van het eerste Nederlandse jeugdteam op het Junior Padel Wereldkampioenschap

Vorige week speelde het nationale jeugdteam voor het eerst het Junior Padel Wereldkampioenschap. Het 12e Wereldkampioenschap voor de jeugd, georganiseerd door de International Padel Federation (FIP), werd een succes voor onze nieuwe jeugdinternationals. Nadat ze op Schiphol samenkwamen in oranje, kleurden Castellón en de sociale media ook met onze nationale kleur oranje.

Meisjes

De meisjes werden ingedeeld in een pool met Portugal en Amerika. Na een lastige start tegen Portugal die ze verloren, wonnen ze tegen Amerika. Met deze tweede plaats in de groep speelde Nederland in de kwartfinale tegen Argentinië. Helaas bleken zij een maatje te groot te zijn. In de strijd om de plaatsen 5 tot 8 wist het meisjesteam Zweden en Brazilië te verslaan. Hiermee behaalden ze een zeer eervolle 5e plaats.

Jongens

De jongens werden ingedeeld in een groep met Argentinië, Engeland en Italië. Ze verloren van Argentinië en Italië en wonnen van Engeland. Met deze derde plaats in de groep mocht Nederland strijden om de plaatsen 9 tot 16. Door overwinningen op Uruguay, Japan en Zweden werd een zeer mooie 9e plaats behaald.

Met beide prestaties hebben de jeugdspelers Nederland zeker op de kaart gezet. Vijfde in de wereld, dat leek op voorhand onhaalbaar. De spelers zijn boven zichzelf uit gestegen en hebben fantastische resultaten behaald. Bovendien was de sfeer uitstekend.

Indatables is erg trots om de shirtsponsor te zijn van deze fantastische groep!